Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szép, sima zellergumót szerzünk be. A belső szívleveleket a gumón hagyjuk és felhasználjuk a leveshez. A csontot, hideg vízzel felöntve, kb. 1,5 óráig forraljuk, majd megsózzuk. A zellert, hámozás előtt megmossuk, majd meghámozzuk és 6 mm-es kis kockákra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a feldarabolt zellert és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lefedve pároljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, áthevítjük vele, rászórjuk a lisztet, majd jól elkeverjük. A lángról lehúzva, először egy kevés csontlevet öntünk rá, ezzel simára keverjük és úgy adjuk a megszűrt csontléhez. Forrástól számítva, 6-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet és a törött borsot. Betétként, 2 darab zsemléből készült, pirított kockával tálaljuk.