Receptek Levesek Tavaszi leves májgaluskával

Hozzávalók

1 darab tojás
2 dkg finomliszt
1 kanál étolaj
1 csomag sárgarépa
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó (friss kifejtett)
1 csomag fehérrépa (zöldjével együtt)
1 darab karalábé
6 darab karfiol
20 dkg sertésmáj

Leírás

A finomra vágott hagymát olajon megpárolom, megszórom paprikával, rádobom a zöldségeket. (Répákat félkarikára, karalábét apró kockára, karfolt pici rózsákra darabolva.) Sózom, kavargatva párolom, míg kis levet enged. Ekkor megszórom liszttel, majd felengedem vízzel. Beledobom a csokorba kötött petrezselyemzöldet. (Ha elkészül a leves, ezt kiemelem belőle, de jó ízt ad neki.) Elkészítem a májgaluskát: Ledarálom a májat, hozzáadok egy egész tojást és annyi lisztet, hogy megfelelő állagú legyen. Ha a zöldségek megpuhultak (rövid idő, hiszen minden friss, tavaszi benne), akkor nokedliszaggató segítségével, a levesbe csurgatom a masszát. Pár perc lassú főzés után, készen van a finom, tartalmas leves. Gombócozva is finom a májgaluska, ez esetben májgombócnak nevezzük. Tejszínnel dúsíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4