Receptek Levesek Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
150 g tejföl (20%-os)
1 fej vöröshagyma
½ darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg csirkemell
10 dkg tejszín
1 kanál mustár
2 tk szárított tárkony
20 dkg zöldborsó

Leírás

A répákat, zellert, hagymát felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a zöldségeket megpirítjuk rajta. A hagymát rádobjuk és a csirkemellkockákat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd felöntjük. Ha a zöldségek puhák, hozzáadjuk a zöldborsót is. A léből kiveszünk egy keveset, ezt elkeverjük a kanál mustárral. Legvégül a tejszínt adjuk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása