Receptek Főételek Tészta Tarhonyás lecsó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl víz
1 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg TV paprika
1 kanál zsír
7 dl paradicsomlé
40 dkg tarhonya

Leírás

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk.A paprikát megmossuk, a hagymához hasonló méretűre vágjuk, majd a hagyma mellé tesszük, és szintén fonnyasztjuk.A paradicsomot is megmossuk, és nagyságtól függően 8-10-12 darabra vágjuk. Majd a paprikás hagymához adjuk.Pár perc után felöntjük a paradicsomlével, és a vízzel. Sózzuk és pici cukrot teszünk hozzá a paradicsomlé savanyúságának ellensúlyozására, és kb 15-20 percig lassan főzzük.A tarhonyát beleszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzzük benne. Majd fedő alatt hagyjuk még kicsit pihenni. Ezalatt a tarhonya készre puhul, de nem fő szét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4