Receptek Főételek Húsos ételek Szűzpecsenye paradicsomos cukkiniraguval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg vöröshagyma
1 darab cukkini
1 kk szárított majoranna
1 csokor friss petrezselyem
60 dkg sertés szűzpecsenye
5 darab friss bazsalikom
1 üveg hámozott paradicsom konzerv

Leírás

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles szeletekre felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.A cukkinit felkockázzuk. Olajat hevítünk és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cukkinit és 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Ha már puha felöntjük a paradicsompürével és utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A húst kevés olajon megsütjük,de akár lisztbe is márthatjuk. Tálaláskor befedjük a húsokat a raguval. Párolt rizzsel vagy vegyes salátával kínálhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4