Receptek Desszertek Mandulás-mazsolás húsvéti kenyér
Önnek készítette
Önnek készítette

Timi

Hozzávalók

200 g finomliszt
200 g rétesliszt
25 g élesztő
100 g kristálycukor
120 milliliter tej
100 g vaj
5 g
2 darab tojás (M-es méretű)
100 g mazsola
100 g mandula (szeletelt)
1 darab vanília
Utolsó simítások
1 tojás (felverve)
5 dkg mandula (szeletelt)

Elkészítés

1

Öntsünk kb. 8 dl langyos tejet egy tálba, és adjunk hozzá élesztőt. Hagyjuk állni 30 percig, amíg az élesztő megkel.

2

Keverjük össze a fi nomlisztet és a réteslisztet, majd öntsük bele egy nagy tálba. Csináljunk egy lyukat a liszt keverék közepébe, és öntsük bele a maradék tejet, a tojásokat, a vajat, cukrot és sót.

3

Egy spatulával lassan keverjük össze a lisztet a folyékony hozzávalókkal egy tésztamasszává, és dagasszuk egészen addig, amíg már nem tapad a tál falához (konyhai robotgépet is használhatunk). Gyúrjuk simára és könnyűre a tésztát, majd vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejét és adjuk hozzá a tésztaalaphoz. Így a sütemény szeletek fi nom illatúak lesznek. A végén keverjük bele a tésztába a mazsolát és a mandulát.

4

Vegyük ki a tésztát a tálból, formáljunk belőle cipót, tegyük rá egy tepsire, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kelni. Mindez kb. 1 órát vesz igénybe a szoba hőmérsékletétől függően. A megkelt cipót kenjük meg tojással, és szórjunk rá mandulaszeleteket. Késsel vágjunk egy keresztet a cipó közepébe felül, és tegyük be sülni a 160 ˚C fokra előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 50 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4