Receptek Főételek Húsos ételek Linda szemeszterzáró gyors burgerei

Hozzávalók

250 g sárgarépa
100 g bacon szalonna (szeletelt)
140 g görög joghurt
1 fej jégsaláta
2 csomag rukkola
1 darab alma
1 kanál méz
4 kanál repceolaj
1 darab citrom (leve)
őrölt fahéj
3 kanál almaecet
4 császárzsemle
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Kezdjünk a sajtos mártogatós elkészítésével, mely igazán különlegessé teszi ezt a receptet. A sajtot vágjuk bele egy tálba, adjuk hozzá a görög joghurtot és ízesítsük sóval, borssal, citromlével. Ezután hámozzuk meg a sárgarépákat, vágjuk fel hosszában kettő-, akár három darabba. Olajból, fahéjból, sóból és citromléből készítsünk páclét, majd forgassuk bele a felvágott répa darabokat.

2

Ezt követően készítsünk egy frissítő salátát, ami az ételünket harmonikussá, kiegyensúlyozottá teszi. A jégsaláta leveleit tépjük kisebb darabokra, keverjük össze a galambbegy salátával és almaszeletekkel. A saláta és gyümölcs keverékét forgassuk össze az almaecetből, repceolajból, evőkanál mézből és csipet sóból készült öntettel.

3

Most jön a sütés! Tegyük a húst, a szalonnát és a pácolt répát a grillre és süssük őket készre.

4

Tálaljuk a sült húst és sült szalonnát a császárzsömlékkel, tegyük mellé a salátánkat és a grillezett répát is. Az ízesítésre szolgáló különleges mártogatóst külön tálkákba szolgáljuk fel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4