Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 pohár tejföl
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
3 darab babérlevél
1 kg savanyú káposzta
60 dkg sertés lapocka (lapocka)

Leírás

A húsból szokásos módon a hozzávalókkal együtt sertéspörköltet készítünk.A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.Kevés vízben föltesszük a káposztát főni, belekarikázunk egy nagy fej vöröshagymát, egy evőkanál zsírt. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a szintén puhára főtt savanyú káposztához. Mikor a káposzta és a hús együtt felfő, ráöntjük a két nagy pohár tejfölt, és készre főzzük.Friss kenyeret kínálunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4