Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szedret megmossuk és egy nagyon tiszta, nem túl sűrű szövésű anyagból készült szütyőbe tesszük. A szütyőt nem túl magasra fellógatjuk úgy,hogy a saját súlya miatt a szeder összetöppedjen. A szütyő alá egy edényt teszünk a cukorral,amire majd rácsepeg a szederlé. Néha kicsit meg is csavargathatjuk a szütyőt,hogy gyorsabban csepegjen. Ez eltart néhány óráig-napig, de ha már minden lé kicsepegett és nem maradt már csak a mag a szütyőben, akkor cukros levet összekavarjuk. Sűrű szűrőn át leszűrjük,hogy az esetleges magok fennakadjanak. Ekkor meg lehet kóstolni és igény szerint lehet még hozzáadni cukrot. Üvegekbe töltjük és Na-benzoátot szórunk a szörp tetejére,majd jó szorosan lezárjuk. Összerázni nem kell, mert 1-2 napig pihentetni szükséges,hogy a Na-benzoát feloldódjon benne rendesen. A sűrűségtől függően 2-3szoros hígítás szükséges és fogyasztás előtt felrázandó.