Receptek Levesek Szeder krémleves

Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor

3 dl víz

10 dkg cukor

3 dl tejszín

1 csipet őrölt fahéj

1 darab citrom héja

1 csipet szegfűszeg

40 dkg szeder

3 kanál keményítő

Leírás

A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen túl magvas a leves. A gyümölcspépet a felforralt vízhez adom. Elkészítem a habarást: Az étkezési keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel. A forró levesből néhány kanállal a habaráshoz keverek, majd az egészet beleöntöm és éppen csak újraforrásig főzöm. Ekkor, ha szükséges, az íze korrigálható pici cukorral, vagy citromlével, ki hogy szereti és a szeder mennyire volt édes/savanyú. Jól be kell hűteni, úgy igazán hűsítő nyári leves.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4