Receptek Főételek Húsos ételek Szarvasszelet diómártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
5 kanál étolaj
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 dl őrölt fehérbors
2 kanál méz
20 dkg dió
1 darab citrom
1 csipet fűszersó
1 kg szarvas comb

Leírás

A szarvascombot dörzsöljük be a fűszersóval, ezután forró serpenyőben süssük elő. Rakjuk bele egy tepsibe, és szórjunk mellé hagymát, valamint fokhagymát. Öntsünk alá kevés olajat és vizet. Fedjük be alufóliával, és rakjuk be 170 fokos sütőbe, majd pároljuk meg. Ha a folyadék elpárologna, akkor pótoljuk vízzel. Közben a diót daráljuk meg, a vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a diót. Kicsit pirítsuk meg, és adjuk hozzá a lisztet, majd engedjük fel vízzel, és forraljuk ki. Ekkor mehet hozzá a fehérbor, reszelt citromhéj, méz, só, fehér bors. Forraljuk ki, majd tejszínnel dúsítsuk. Ha megsült a szarvascomb, akkor hagyjuk kicsit pihenni, majd szeleteljük fel, és tálaláskor vonjuk be a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4