Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg finomliszt

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom (és zöldpaprika)

1 fej vöröshagyma

50 dkg burgonya

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

½ kk majoranna

1 kk pirospaprika

5 dkg szalonna (füstölt)

1 kk gulyáskrém (Univer csípős)

1 kg szarvashús (csontos, lábszár)

Leírás

A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csontokat kb. 1,5 liter vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz a gulyás alapja. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajban, közepes lábasban vagy bográcsban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához keverve üvegesre sütjük. A húst - aminek 60-70 dekának kell lennie - hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A kétféle gulyáskrémmel meg a majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét pótoljuk.A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vagy csinos kis cikkekre vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük és 25-30 perc alatt készre főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4