Receptek Főételek Húsos ételek Sütőtökös lapcsánka

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
2 darab burgonya
2 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
1 darab sütőtök
1 csipet szárított rozmaring
15 dkg finomliszt

Leírás

A burgonyát és a tököt megpucoljuk. A tök belsejét kikaparjuk, majd mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszelünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a borsot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, végül a lisztet, és jól elkeverjük. Bő, forró olajban sütjük. Kanalanként adagoljuk, és kilapítjuk. Mind két oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Sajttal és tejföllel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása