Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab citrom (leve és héja)
5 dkg mazsola
½ dl narancslé
1 kanál rum
1 darab sütőtök

Leírás

A tököt félbevágjuk, magházát kikaparjuk, majd sütőlemezre rakjuk. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Közben a mazsolát átválogatjuk, megmossuk, szárát leszedegetjük, és kis tálkába rakjuk. Ráöntjük a kissé megmelegített narancslevet. A lében addig hagyjuk ázni, amíg a tök megsül. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, majd a sárga héját lereszeljük. A sült tökhúst kivájjuk, és negyed részét a díszítéshez félretesszük. A mazsola leszűrt narancsos levével, a reszelt citromhéjjal, a rummal és 2-3 evőkanál mézzel turmixgép poharába tesszük, és habosra keverjük. Ezután citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Csipetnyi sóval is fűszerezzük, majd az áztatott mazsolával összekeverjük. Kompótos tálkákban elosztjuk. A díszítésre félretett sült tököt kis kockákra vágjuk, amellyel körberakjuk a krémet. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3