Hozzávalók

10 darab tojás sárgája

1 csipet gyömbér

40 dkg sütőtök

1 marék tökmag

8 dl kókusztej

1 dl akácméz

Leírás

A meghámozott és felkockázott sütőtököt, 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Turmixgéppel pépesítjük. A tojássárgákat és az akácmézet habverővel fehéredésig keverjük. A kókusztejet a fűszerekkel melegítsük fel, majd keverjük hozzá a tojássárga krémet. Vegyük vissza a hőmérsékletet, és folyamatos kevergetés mellett, sűrítsük be a krémet. Akkor jó, ha a fakanalat kiemelve, a krém azt teljesen bevonja. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, majd keverjük alaposan bele a sütőtökpürét és az aprított tökmagot. A krémet öntsük fagylaltgépbe, vagy egy műanyag edényben helyezzük fagyasztóba, ahonnan negyed óránként elővéve, jól keverjük át. Ezt 4-5 alkalommal ismételjük meg. Ezután, 2 óra alatt hűl fogyaszthatóvá. Tálaláskor hintsük meg, a pirított fenyőmaggal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4