Receptek Előételek Hideg előételek Sült sütőtök krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
2 darab burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 dl félédes fehérbor
1 darab sütőtök
1 dl főzőtejszín
1 l zöldségleves

Leírás

A sütőtököt, a félbe vágott vöröshagymával, burgonyával és a fokhagymával együtt, sütőben megsütjük. Ha megsült, simára turmixoljuk. Beleöntjük egy fazékba és lassú tűzön, hozzáöntünk a zöldséglevesből annyit, hogy ízlés szerinti sűrűségű legyen. Ha felforrt, hozzáöntjük a bort, majd újra felforraljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a főzőtejszínt is. Tálaláskor, levesgyöngyel még gazdagabbá tehetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4