Receptek Főételek Húsos ételek Sült kacsa narancságyon

Hozzávalók

1 egész kacsa
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 darab babérlevél
2 ág friss kakukkfű
2 ág friss rozmaring
2 darab narancs
2 tk
1 tk őrölt fekete bors
A tortillához
500 g burgonya
175 g finomliszt
1 csipet

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjuk fel a hagymát, a répát és a petrezselymet.

2

Tegyük a zöldségeket, a fűszernövényeket és a fokhagymát egy nagyobb tál aljára

3

Mossunk meg egy narancsot, vágjuk félbe és tegyük a kacsába.

4

A másik narancsot facsarjuk ki, a levét öntsük a kacsára. Adjunk hozzá sót, borsot, a kacsa belsejét is fűszerezzük meg. Tegyük a kacsát az előmelegített sütőbe kb. 2,5 órára. 90 perc után távolítsuk el róla a zsírt, ezt ismételjük meg 15 percenként. Miután ropogós aranybarnára sült, vegyük ki a tálból és tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percig. Burgonyával vagy tortillával tálaljuk.

5

A tortillához főzzük meg a burgonyát héjával együtt. Miután kihűlt, hámozzuk és szeleteljük. Keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk össze a tésztát. Vágjunk belőle kisebb darabokat, ezeket nyújtsuk ki (mint a palacsintát), majd süssük meg mindkét oldalát serpenyőben. Miután elkészült, tegyünk rá egy kis libazsírt vagy süssük még egy kis olajon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4