Receptek Főételek Tészta Spenótos-brokkolis lasagne

Hozzávalók

3 kanál finomliszt
4 dl tej
15 dkg trappista sajt
5 dkg margarin
½ kg tehéntúró
1 csomag lasagne tészta (száraz)
50 dkg brokkoli
2 csomag fagyasztott spenót

Leírás

A spenótot kiolvasztjuk és lassú tűzön főzzük, majd belekeverjük a villával szétnyomkodott túrót. Beízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután besamelmártást készítünk: Kicsit megpirítjuk a margarinon a lisztet, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük. (Ha nagyon sűrű, kis vízzel lehet hígítani.) Sóval, borssal fűszerezzük. A brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk. Tepsibe rétegezzük a (száraz) tésztát és a kétféle krémet (a besamel mártással kezdjük, hogy ne piruljon meg az alja és a tészta se maradjon nyers), a tetejére rakjuk a brokkoli és megszórjuk a reszelt sajttal, majd közepes hőfokon megsütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása