Receptek Főételek Tészta Spagetti szalonnával

Hozzávalók

1 kanál tengeri só (és ízlés szerint törött fehér bors.)
10 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
30 dkg spagetti
20 dkg füstölt szalonna

Leírás

A tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszűröm. A főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tűzálló tálba terítem. A reszelt sajttal egyenletesen behintem a tetejét és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Annyi ideig sütöm, amíg a sajt nyúlósra nem olvad a tetején. Villával átkeverem, és máris tálalom. A tetejére rászórom a kisült pörcöt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4