Receptek Levesek Sóskaszósz krumpligombóccal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
25 dkg finomliszt
½ l tej
3 kanál kristálycukor
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál zsír
50 dkg friss sóska

Leírás

A sóskát 3 dl tejben csipetnyi sóval megfőzöm. Ha megfőtt a lisztből és a 2 dl tejből készített habarással összefőzöm. A tűzről levéve cukrozom. A krumplit apróra vágom és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és hagyom kihűlni. Ha kihűlt összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és sóval. Forrásban lévő vízben a kb. 3 dkg-os gombócokat megfőzöm. Ízletesebb lesz a gombóc, ha nem vízben hanem egy hagymás levesben főzöm meg őket. Ehhez 1 fej hagymát zsírban üvegesre pirítok. A tűzről levéve megpaprikázom és a krumpli főzőlevével öntöm fel, ha szükséges még sózom, vagy ha túl sós vízzel hígítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4