Sós petrezselymes lepény csicseriborsóval és sárgabarackkal

Hozzávalók

4 ek napraforgóolaj
900 g petrezselyemgyökér
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 g friss kakukkfű
2 tk füstölt őrölt paprika
2 ek lenmagliszt (finomra őrölt lenmagok)
2 ek tahini
1 darab citrom héja és leve
400 g Tesco csicseriborsó sós lében
100 g őrölt mandula
200 g Tesco magozott, aszalt sárgabarack
75 g pekándió
30 g friss petrezselyemlevél + friss kakukkfű a díszítéshez

Elkészítés

1

Kenjük ki az őzgerincformát 1 evőkanál napraforgóolajjal. Tisztítsuk meg a petrezselyemgyökeret, és távolítsuk el a végeit. Ezután vágjunk fel 2 szálat hosszában vékony szeletekre egy burgonyahámozó segítségével. Helyezzük őket a kikent formába úgy, hogy az oldalukon túlnyúljanak, és részben fedjék egymást – így az egész formát kibéleljük. A sütőformát tegyük félre.

2

A maradék petrezselyemgyökeret vágjuk 4 cm-es darabokra, majd keverjük össze 2 evőkanál napraforgóolajjal, sóval és őrölt fekete borssal. Terítsük szét egy sütőpapírral borított tepsiben, és süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a zöldség megpuhul.

3

Közben forrósítsuk fel a maradék napraforgóolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott, megtisztított hagymát, és pirítsuk üvegesre 7-8 perc alatt. Szórjuk bele a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, valamint a füstölt piros paprikát, majd kevergetve pirítsuk további két percig. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.

4

Egy tálban keverjük össze alaposan az őrölt lenmagot, a tahinit, a citrom levét és a lereszelt héját, valamint a meleg vizet. Tegyük félre 5-10 percre.

5

Töltsük át a kihűlt hagymás keveréket egy turmixgépbe, adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, az őrölt mandulát és a pirított petrezselyem felét. Alacsony fokozaton mixeljük csomómentes pürévé, majd öntsük a lenmagkeverékhez, és keverjük el vele. Adjuk hozzá a maradék pirított petrezselyemgyökeret, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, pekándiót és petrezselyemzöldet, majd keverjük össze alaposan.

6

Az egészet tegyük át a petrezselyemszeletekkel bélelt formába, jól ütögessük meg, majd a kilógó részekkel fedjük be a zöldséges keveréket. Takarjuk le a formát fóliával, és süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 15-20 percig, amíg a lepény aranyszínűre sül. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy késsel lazítsuk fel a széleket, és fordítsuk ki egy hosszúkás tálalótányérra.

7

Díszítsük kakukkfűvel és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4