Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az elmorzsolt élesztőt, 1/2 dl langyos tejjel és a cukorral, bögrébe öntjük, majd simára keverve felfuttatjuk. Mély tálban, összekeverjük az átszitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót, valamint a felfutott élesztőt és a tejet. Ezután, annyi szódavizet öntünk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy közepesen lágy tészta legyen belőle. Hólyagosra kidolgozzuk (kis konyhai robot keverőpálcájával végezve, a művelet nem tart tovább 8-10 percnél) és lassan beledagasztjuk az előzőleg ledarált sonkát és a paprikát.. A tésztát lisztezett, mély tálba tesszük, tetejét is behintjük kevés liszttel és egy tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyre (de semmiképpen sem a tűzhely közelébe) tesszük és a duplájára kelesztjük. Ezután, két részre osztjuk és keskeny, hosszú zsúrkenyér formájúra alakítjuk. Sütőlemezre rakjuk és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha már majdnem kész, vagyis szép sárgásbarna, tetejére kevés vizet spriccelünk, így szép pirosra, márványosra sül. Körülbelül, 50-60 perc alatt elkészül. Nagyon finom, akár szendvicskenyérnek fogyasztva, akár csak vajjal megkenve, snidlinggel meghintve. Alufóliába csomagolva és a hűtőszekrényben tárolva, egy hétig is frissen eláll.