Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
A burgonyákat negyedeljük. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal megcsepegtetjük, majd 185˚C-ra előmelegített sütőbe toljuk, azután kb. 25 percig sütjük.
A spenótot a borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, és egy kevéske olajon kb. 3 percig fonnyasztjuk.
A filéket hosszában kettévágjuk. Mindegyik darab belsejébe hosszanti vágást ejtünk, és megtöltjük spenóttal. Egy tányérra sonkaszeleteket fektetünk, rátesszük a húsdarabokat és szorosan rátekerjük a sonkát.
A húsokat tepsire tesszük és egy kevés sóval, borssal és olívaolajjal ízesítjük. 200˚C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük, még hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy az íze és az állaga még jobb legyen.
Egy lábasban vajat hevítünk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sonkahagymát, a fokhagymát és a borsot. Üvegesre fonnyasztjuk, majd beleöntjük a bort, egy kevés citromlével és paprikával fűszerezzük. Kb. 8 percig pároljuk.
Az így elkészült mártást a sült pulykamellre öntjük. Koktélparadicsom- és burgonyaszeletekkel díszítjük.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.