Receptek Főételek Húsos ételek Serpenyős pecsenye

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1.2 kg burgonya
1 kanál étolaj
1 darab zöldpaprika
80 dkg sertéscomb (comb)

Leírás

A húst felkockázzuk, és egy tálba tesszük. Rászórjuk a kockára vágott hagymát, sózzuk, borsózzuk és meglocsoljuk olajjal. Átforgatjuk, hogy minden oldalát érje. A serpenyőt bekapcsoljuk, és a húst beledobjuk. Kevergetve addig pirítjuk, míg minden oldala kifehéredik. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Aláöntünk annyi vizet, hogy a serpenyőt körbe fussa, majd fedő alatt puhára pároljuk (közben többször kell kevergetni és a vizet is mindig pótolni). Fűszerezzük még majorannával, és ha van friss bazsalikom, akkor pár levéllel. Mialatt fő a hús, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd tűzhelyen sós vízben félkeményre főzzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a félig megfőtt lecsurgatott burgonyát, ekkor még lehet utána sózni és fedő alatt folytatjuk a főzést mindaddig, míg lé van alatta. Végül fedő nélkül folyamatosan kevergetve kissé átsütjük az egészet. Salátával tálalva igen finom!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4