Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos zöldfűszermártás

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
dl tej
1 kanál trappista sajt
2 dkg vaj
½ csokor friss petrezselyem
1 szál friss bazsalikom
½ mk őrölt fehérbors
1 tk ételízesítő
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
½ csokor friss kapor
½ csokor zellerzöld

Leírás

A vajat kis lábosba tesszük, és felolvasztjuk. Ha már habzik, rászórjuk a lisztet, és egy percig tovább kevergetve pirítjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg.) Ezután ráöntjük a közben külön megforrósított tejet, és folytonosan kevergetve, mártás sűrűségűre főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt, a borsot és a szerecsendiót, majd kevergetve jól kiforraljuk. Az összes zöldfűszert megmossuk, lecsöpögtetjük, a levélkéket letépkedjük a szárakról, és nagyon finomra összevágjuk. A forrásban lévő mártáshoz tesszük, és éppen csak egyszer felforraljuk. Azonnal lehúzzuk a tűzről, és jól összekeverve, beletesszük a reszelt sajtot. Azzal is átkeverjük, és befedve, melegen tartjuk. Hogy ne bőrösödjön meg a teteje, időnként keverünk rajta egyet-egyet, vagy a már kész mártás tetejére borsónyi vajdarabkákat (vagy margarin) teszünk, és befedve hagyjuk állni, tálalásig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4