Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos vagdalt húspogácsa

Hozzávalók

2 darab tojás
dl tej
2 gerezd fokhagyma
10 dkg trappista sajt
2 darab zsemle
1 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
60 dkg darált sertéshús

Leírás

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, kevés olajon megpirítom. A szikkadt zsemlét kockára vágom és leöntöm a tejjel. Ha megszívta magát, kézzel összemorzsolom. A darált húshoz adom a hagymákat, a tojásokat, a kicsavart zsemléket és a fűszereket. Összegyúrom, a maradék tejet is beledolgozom. Ha túl lágy lenne, egy kis zsemlemorzsát is adok hozzá. A sajtot nagyobb kockákra vágom. A húsmasszából pogácsákat készítek, mindegyik közepébe nyomok egy sajtdarabot, megforgatom zsemlemorzsában, a tetejét megkenem olajjal és 200 °C-os sütőben, félig megsütöm. Ekkor megforgatom, a tetejét megkenem olajjal és szép pirosra sütöm. Főzelékre feltétnek és körettel is finom. Megjegyzés: Mivel hidegen is nagyon jó íze van, ezért rúdban is lehet sütni. A közepébe sajtcsíkot teszek és nem túl duci rudakat készítek. Hidegen, jól lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4