Receptek Desszertek Sütést igénylő Sajtos-sonkás palacsinta

Hozzávalók

300 ml félzsíros tej

1 darab tojás

100 g finomliszt

1,5 kanál napraforgó étolaj

1 csipet só és bors (a töltéshez)

200 g cheddar sajt

8 szelet sonka

Elkészítés

1

Tegyük a tejet, tojást, lisztet, 1 evőkanál napraforgó olajat és a sót egy nagy keverőedénybe vagy mérőedénybe. Keverjük simára kézi habverővel.

2

Fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre.

3

Melegítsünk fel egy teáskanálnyi olajat a serpenyőben. Ha elég meleg, tegyünk hozzá annyi tésztát, hogy ellepje a serpenyőt, majd süssük aranybarnára mindkét oldalát.

4

Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával és minden sütés között olajozzuk meg a serpenyőt.

5

Minden sütés után szórjuk meg a palacsintákat pesto-val. Szórjuk meg a palacsinták felét reszelt sajttal, majd helyezzünk egy szelet sonkát a tetejére. Hajtsuk félbe a palacsintákat, ezt megismételve pedig máris kapunk egy háromszöget. Ezután tálalhatjuk is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4