Hozzávalók

1 kanál tengeri só
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 dl tejföl
25 dkg trappista sajt
2 darab tojás
25 dkg margarin

Leírás

A hideg vajat felkockázzuk, és kézzel egy tálban összemorzsoljuk, a sütőporos és sós liszttel. Amikor már nem darabos, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk, amíg a tál falától el nem válik, és szép, ruganyos, egynemű tésztát kapunk. Szükség esetén, tegyünk még hozzá kevéske lisztet, ha ragadós. A kész tésztát folpackba csomagolva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. fél-egy cm vastagra. Tetszőleges méretű rudakat vágunk, tetejét tojással bekenjük (a kimaradt tojásfehérje is jó), és megszórjuk bőven, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4