Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Egy kis tálban keverjük össze alaposan az olívaolajat, a mézet, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a sót és az őrölt borsot.
Itassuk fel a húsról a nedvességet papírtörlő segítségével, majd a fenti keverékkel kenjük meg. Tegyük félre.
Közben készítsük elő a zöldségeket. Hámozzuk meg a sárgarépát, a céklákat és a hagymát. Vágjuk fel a sárgarépát vastagabb karikákra, a céklákat és a hagymát pedig nyolcadokra. Tegyük egy tálba, öntsünk rá olívaolajat, szórjuk meg citromhéjjal, végül sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze alaposan.
Béleljük ki sütőpapírral a tepsit. Helyezzük a közepére a húst, köré pedig a zöldségeket.
Süssük 30-45 percig, vagy amíg a hús át nem sül és a zöldségek meg nem puhulnak. Szeletelés előtt hagyjuk a húst kb. 5 percig pihenni. Díszítsük egy szál rozmaringgal.