Receptek Főételek Húsos ételek Roston sertésborda almamártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg finomliszt
1 pohár tejföl
5 szem burgonya
1 kanál vaj
3 dl étolaj
2 darab alma
1 darab citrom
3 dl tejszín
1 kanál porcukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szódabikarbóna
8 szelet sertéskaraj
1 csipet fűszersó

Leírás

A karaj szeleteket sózzuk, fűszersóval megszórjuk és kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. A porcukrot a felolvasztott vajra szórjuk, majd rádobjuk a kockára vágott almát. Ízesítjük fahéjjal és citromlével, majd miután megpárolódott az alma, felöntjük tejszínnel és kiforraljuk. A főtt burgonyát lereszeljük és elkeverjük liszttel, tejföllel, szódabikarbónával és egy csipet sóval. Bő, forró olajba szaggatjuk és pirosra sütjük. A kisült fánk mellé rakjuk a húst és a mártással tálaljuk. Az így elkészített ételt fogyasszák egészséggel. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4