Receptek Főételek Húsos ételek Ropogós tárkonyvajas csirkefalatok

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
8 darab csirkemell
1 tk tárkony
8 szelet bacon szalonna

Leírás

A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg. A vajat keverjük össze az apróra vágott tárkonnyal. A csirkemelleket kenjük meg a fűszeres vajjal. Tekerjük fel a szeleteket és csavarjuk mindegyiket, egy szelet baconszalonnába. Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat (nem kell sok, mivel a vajból úgyis fog kifolyni, sütés közben) és tegyük bele az elkészített tekercseket. Úgy, hogy a szalonnacsík összetétele kerüljön alulra. Így nem fog sütés közben széttekeredni. Az egészet fóliázzuk le alufóliával és sütőben, 30 percig süssük, hogy a hús puhuljon meg. Ha kész, vegyük le a fóliát és az egészet nagy lángon pirítsuk, szép pirosra. A ropogós tárkonyvajas csirkefalatokat tálalhatjuk krumplipürével, sült krumplival, de rizzsel is nagyon finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4