Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej vöröshagyma
25 g vaj
1 csipet őrölt fekete bors
400 g rizs (hosszú szemű)
400 ml húsleves alaplé (leve)

Leírás

A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a hosszú szemű rizst, összekeverjük, majd a tyúkhúslével felöntjük és megsózzuk. Egyszer megkeverjük, és lefedve-további keverés nélkül - a legalacsonyabb hőfokon fajtától függően 18-22 percig főzzük. Az elkészült riszt hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy jól záródó edénybe. Így hűtőszekrényben 2-3 napig is eltarthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4