Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Süsd meg ezeket az egyszerű muffinokat egy édes húsvéti teázáshoz. Tele vannak friss rebarbarával és édes, krémes pudinggal, végül pedig ropogós demerara cukorral koronázzuk meg őket.
Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200˚C-ra, légkeverés 180˚C-ra. Béleljünk ki egy 12 lyukú muffinformát muffinformákkal.
A rebarbarát hosszában vágjuk félbe, majd 1 cm-es darabokra, és tegyük félre.
Egy nagy kancsóban keverjük simára a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát és a joghurtot.
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a pudingport (ha használunk) egy nagy tálba. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Adjuk hozzá a rebarbarát, és keverjük addig, amíg egyenletesen be nem keveredik - ne keverjük túl, mert ettől a muffinok kemények lesznek.
Tegyünk 1 halmozott evőkanálnyi muffin tésztát minden muffinformába. Adjunk mindegyikhez ½ evőkanál pudingot, majd a tetejére a maradék muffin tésztát, hogy minden forma tele legyen. Minden muffin tetejét szórjuk meg a demerara cukorral.
Süssük 20 percig, amíg megemelkedik és aranyszínűvé nem válik. A legjobb, ha a készítés napján fogyasztjuk, de légmentesen záródó edényben 2-3 napig is eltartható - tálalás előtt 20 másodpercig mikrohullámú sütőben megpuhíthatjuk.