Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A palacsinta összetevőit habverővel jól kidolgozom. Akkor jó a tészta, ha híg, tejszín sűrűségű. Ha nagyon sűrűnek találom, szódavízzel, ásványvízzel vagy tejjel hígítom. Keverés után, fél órát állni hagyom. Szépen kisütöm a palacsintákat. Következő lépés a gombás, sonkás, besameles mártás elkészítése. A sonkát (gépsonkából szoktam készíteni) apró, kis darabokra vágom. A gombát szintén apróra szeletelem. Kevés olajban megdinsztelem a hagymákat, majd beleteszem a paprikát, gombát, sonkát. Pörköltalapot készítek. Folytonos keverés közben, megpirítom a sonkát, gombát. Mikor kész, egy kicsit félrehúzom. Jöhet a besamel mártás vagy másképpen fehérmártás. A vajat megforrósítom, de nem szabad sütni, mert megváltozik az íze. Hozzáadom a lisztet és csak addig forrósítom, amíg egészen megfehéredik. Beleteszem a tejet, és sűrű péppé főzöm. Megsózom, és 5-10 percig forralom. Mikor kész a besamel mártás, összekeverem a gombás-sonkás pörköltalappal, és még néhány percig kevergetem, hogy összeérjenek az ízek. Még mielőtt lezárom, megkóstolom, hogy milyen fűszer hiányzik a mártásból, mert azt olyankor még pótolhatom. A palacsinta közepére szoktam tenni egy közepes halmot a gombás-sonkás mártásból, és téglalap, vagy négyzet alakúra hajtogatom a palacsintatésztát. Mikor ezt az összes tésztával megtettem, jöhet az utolsó lépés. Szépen kirántom az össze bebugyolált palacsintát. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába teszem, majd bő olajban (hiszen jó vastag palacsintát kell kirántani) kisütöm. Tanácsok: Nem kell egy órát állni hagyni a palacsintatésztát, mert ebben az esetben, az a jobb, ha lágy és vékony a kisütött palacsinta, minél vékonyabb annál jobb. Igaz van szeletelt gombakonzerv, de abban is eléggé nagy darabok vannak, ezért célszerű még kisebbre vagdalni. Mikor a palacsintába rakod a mártást, ügyelj arra, hogy ne túl keveset és ne túl sokat rakj bele! Ha keveset raksz bele, nem lesz olyan laktató. Ha túl sokat, akkor nem bírod összehajtogatni. Tálcákra szoktam kirakni az összehajtogatott palacsintákat, mert az megkönnyebbíti a munkámat. A panírozásnál vigyázz, hogy ne durván fogd meg a palacsintát, ne hogy kiszakadjon! Óvatos mozdulatokkal panírozz, és az olajban való forgatásnál is ügyelj! Nem kétperces étel, de az eredmény kárpótol mindenért! Már 1 db ilyen palacsinta elfogyasztása is nagyon kiadós. Fogyókúrázóknak nem ajánlott!