Receptek Főételek Húsos ételek Rakott zöldséges tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab paradicsom
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab lilahagyma
1 pohár tejföl
1 csipet szárított bazsalikom
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 csipet szárított oregánó
½ kg darált sertéshús
1 csomag penne
1 zacskó zöldségkeverék

Leírás

A darált húst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, rádobjuk a zöldségeket, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganoval és borssal ízesítve, a sűrített paradicsomot és kb. 2 dl vizet hozzáadva lefedve összepároljuk. Közben a spagettitésztát fogkeményre főzzük sós vízben. A leszűrt főtt tésztát összeforgatjuk a darált húsos keverékkel, az egészet egy hússütő tálba tesszük, tetejére karikázzuk a lilahagymát, a paradicsomot, erre öntjük a tejfölt, rá a reszelt sajtot, és lefedés nélkül a sajt pirulásáig sütjük. Tálalás előtt kb. 20 percet állni hagyjuk a tálban, hogy könnyebb legyen szeletelni. Nem szükséges kikenni a hússütő tálat, van elég zsiradék és folyadék az ételben, hogy ne ragadjon oda.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása