Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kemény, de érett paradicsomot megmossuk, a magházra merőlegesen, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk és a paradicsomszeleteket körkörösen, félig egymásra belerakjuk. Sóval és borssal alaposan megszórjuk. A lila- és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit vékony karikákra, az utóbbit apró kockákra vágjuk. Az egészet a paradicsomra szórjuk. A fűszernövényeket megmossuk és nagyon óvatosan, szárazra töröljük. A leveleket lecsipkedjük és éles késsel összeaprítjuk. A fűszernövényeket a sajttal, a zsemlemorzsával és az olajjal krémesre keverjük, óvatosan ízesítjük (a sajt érettségétől függően, nagyon erőteljes zamatú lehet) és a paradicsomra simítjuk. Elkenjük rajta a tejfölt. Megszórjuk egy nagy adag reszelt sajttal. A forró sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat), 30 percig sütjük, mialatt a sajt-zsemlemorzsa keverék szép barna lesz.