Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A padlizsánt megmossuk, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalán megsózzuk és húsz percig hagyjuk állni, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk. A rizst átválogatjuk és többször váltott vízben megmossuk. Lecsurgatva egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi, majd jól megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A padlizsánkarikákat papírszalvétával letörölgetjük és lisztbe mártva, három evőkanál olajon, mindkét oldalán, hirtelen átsütjük. Tepsibe vagy tűzálló tálba rakunk egy réteg padlizsánt, erre kevés rizst szórunk, majd leöntjük az öntettel, amit a tejfölből a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával meghintünk, majd befedve, forró sütőben, 25 percig pároljuk, közepes lángon. Végül a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.