Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük és mindkettőt karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és pár percig, együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot és lassú tűzön, állandóan kevergetve, puhára főzzük a húst. A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal és felváltva, egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk padlizsánnal és mozzararellával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne.