Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 darab mozzarella
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított bazsalikom
3 darab padlizsán
1 csipet ételízesítő
35 dkg darált sertéshús

Leírás

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük és mindkettőt karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és pár percig, együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot és lassú tűzön, állandóan kevergetve, puhára főzzük a húst. A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal és felváltva, egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk padlizsánnal és mozzararellával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4