Receptek Főételek Húsos ételek Rakott krumpli zsemlével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
30 dkg paradicsom
15 dkg trappista sajt
10 darab burgonya
3 darab zsemle
1 csipet őrölt fekete bors
5 fej vöröshagyma
2 dl száraz vörösbor
10 dkg trappista sajt

Leírás

A krumplikat héjában megfőzzük. Közben a paradicsomot kockára vágjuk, és a sajtot lereszeljük. Amíg főnek, a hagymákat kevés olajon párolni kezdjük, sózzuk, borsozzuk. (Ízlés szerint más fűszereket is adhatunk hozzá, de vigyázzunk, a borhoz nem illik minden!) Mielőtt készre párolódna a hagymánk, ráöntjük a vörösbort, és fedő nélkül rotyogtatjuk egy keveset, hogy az alkohol elpárologjon. Amikor a krumplik megfőttek, meghámozzuk, kockára vágjuk őket. Hőálló edény aljára kevés olajat öntünk, jöhetnek a krumplikockák, majd a tetejére a hagymás szósz. Erre jön a karikákra vágott zsemle (ezeket kicsit bele is lehet nyomkodni a hagymába), végül burgonya, paradicsom és reszelt sajt. Mehet a sütőbe, kb. 15 percre, vagy amíg a sajt megpirul a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4