Receptek Főételek Húsos ételek Rakott krumpli szójával

Hozzávalók

4 darab tojás
2 dl tejföl
5 darab burgonya
2 kanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 mk őrölt pirospaprika
4 darab kínai kel
10 dkg parasztkolbász
2 bögre szója granulátum

Leírás

A krumplit és a tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A kelkáposzta leveleket megpároljuk. A hagymát karikára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A szójagranulátumot forró, vegetás vízzel felöntjük és kb. 10 percig, lefedve állni hagyjuk, majd összeforgatjuk a dinsztelt hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A krumplit, a tojásokat és a kolbászt vékony szeletekre vágjuk. Az előkészületek után, egy hőálló tálban, elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: egy réteg krumplit megsózunk és egy kelkáposztalevelet teszünk rá, majd a szója következik és ismét a kelkáposzta levél, utána só. Erre krumplit rakunk és jöhet a tojás rétege, majd só, ismét krumpli, só és kelkáposzta. Erre szója, kelkáposzta, ezután krumpli és a kolbász. Végül krumpli és a végén megöntözzük a 2 dl tejföllel, amit megsózunk. A tetejére, ízlés szerint, reszelt sajt is kerülhet, de csak simán tejföllel is igen szép látvány és ízletes is. Kb. 30 percig, gázsütőben, 3-4-es lángon megsütjük. Nagyon finom! Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4