Receptek Főételek Húsos ételek Rakott csirke juhtúróval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dl tejföl
30 dkg paradicsom
1 darab tojás
1 darab egész csirke
1 csipet őrölt fehérbors
1 csomag penne
1 darab kaliforniai paprika
5 dkg szalonna
25 dkg juhtúró
1 csipet ételízesítő

Leírás

A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, mjad félretesszük. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk. Megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, és hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá, és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.) Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk. Leöntjük a túrós tejföllel. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A tetejére a kockázott paradicsom kerül. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4