Receptek Gyerekmenü Főételek Rakott burgonya gombával

Hozzávalók

4 dl tejföl
4 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
1 kg burgonya
20 dkg csiperkegomba (apróra vágva)

Leírás

A burgonyát megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kissé kihűltek, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés vajon megpirítjuk és a gombát azon pároljuk. (Ínyencek a pároláshoz kevés víz helyett, kevés fehérbort is használhatnak!) Fűszerként fehér borsot, petrezselyemlevelet használhatunk. A tojásokat keményre főzzük és meghámozzuk, majd a paradicsomokkal együtt, vékony szeletekre vágjuk. A sajtot, egy kis tálba reszeljük. Ha az előkészítés megtörtént, egy nagyobb, tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd rétegenként belehelyezzük a finomságokat. Burgonyára a gombát, paradicsomot, tojást, tejfölt, sajtot, majd megismételve a sort. A két fő réteg között, érdemes sót, borsot használnunk. A tál tetejére, még kevés vajat, margarint morzsolhatunk. 200 fokon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4