Receptek Főételek Tészta Rakott bolognai tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
50 dkg penne
10 dkg trappista sajt
2 kanál ketchup
1 csipet őrölt pirospaprika
2 kanál paprikakrém
50 dkg darált sertéshús
20 dkg kukorica
20 dkg bébirépa
1 tasak mexikói alap

Leírás

Egy fej aprított vöröshagymát, kevés olajon megpirítok. Fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, majd hozzáadom a darált húst. Ezt addig pirítom, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadok egy fél pohár vizet. Bolognai alapot, kukoricát, bébirépát, pirospaprikát, borsot és még egy kis sót adok hozzá, majd összeforgatom. Amikor már majdnem kész, ketchuppal és egy kis Erős Pistával megbolondítom. Eközben megfőzöm a tésztát. Mikor mind a kettő kész, egy hőálló tálba terítem a tésztát, rá a bolognai ragut, majd szépen elegyengetem. A tetejére egy nagy tejfölt simítok, majd megszórom reszelt sajttal és 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt, készre sütöm. Akkor igazán finom, ha a sajt rápirult a tetejére. Nálunk ez az egyik kedvenc étel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása