Hozzávalók

6 darab tojás
1 l tej
32 dkg kristálycukor
½ rúd vaníliarúd
5 cl rum
3 kanál ételfesték

Leírás

Feltesszük forralni a tejet, és közben belerakjuk a hosszában szétszedett vaníliát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 2 dl még hideg tejjel, simára keverjük. Akkor öntjük hozzá a többi tejhez, mikor az már forrni kezdett. Gyakran kevergessük, hogy oda ne kapjon az alja. Mikor felforr, vegyük le a tűzről, és szűrjük át. Piros ételfesték segítségével érhetjük el, a kívánt rózsaszín árnyalatot. Fogyasztása csak kihűlés, vagy hűtés után ajánlott. Ha pár órán belül nem használjuk fel, fagyasszuk le, így napokig nem lesz baja, de vigyázzunk, mert nagyon megnőhet a térfogata. A rum ízlés szerint adagolható még hozzá, de ha túl sokat öntünk bele, nem fog megfagyni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása