Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kifilézett pontyot kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ezután besózzuk, citrommal megcsepegtetjük, és a hűtőben 60 percet állni hagyjuk. Eközben a következő módon elkészítjük az Orly-i mártótésztát: Habosra felverjük a tojások sárgáját, és hozzáadjuk a sót, a sört, 8 cl olajat és a megszitált lisztet. Óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd az Orly-i tésztába mártjuk, és forró olajban, zsemleszínűre sütjük. Alaposan lecsepegtetjük. Sült burgonyával, citromgerezddel és tartármártással tálaljuk.