Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Foglald le a kis pékeket a konyhában ezekkel az ízletes pizzás tekercsekkel. Ez a gyerekeknek szóló recept nem csak a klasszikus sütési készségeket tanítja meg, hanem egy finom, egészséges rágcsálnivalót is eredményez, amelyet biztosan szívesen fogyasztanak majd.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá az olajbogyókrémet, és dörzsöljük össze az ujjunkkal, amíg a keverék olyan állagú nem lesz, mint a finom zsemlemorzsa.
Adjunk hozzá 3-4 evőkanál hideg vizet, és fakanállal keverjük addig, amíg a keverék kezd összeállni. Egy liszttel enyhén megszórt munkafelületen gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és 30 percig hűtsük a hűtőszekrényben.
Egy tapadásmentes sütőpapírra terítsük ki a tésztát 25x30 cm-es téglalap alakúra. Vágjuk egyenesre a széleit. Kenjük meg a paradicsompürével, 1 cm-es peremet hagyva. Szórjuk rá a sajtot és 1/2 teáskanál oregánót. Az egyik rövid végétől kezdve szorosan tekerjük fel a tésztát, hogy egy hosszú hengert kapjunk.
Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. Egy éles késsel vágjuk a tésztát 16 kerek szeletre. Osszuk szét a lapok között, és ha elvesztették a formájukat, formázzuk vissza őket kör alakúra. Kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg a maradék 1/2 teáskanál oregánóval. Süssük 14-18 percig, amíg átsülnek és aranyszínűek lesznek. Melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.