Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Klopfoljuk ki a borjúhúst vékonyra. Fűszerezzük a fele mennyiségű sóval, borssal, majd szórjuk meg liszttel (a felesleget ütögessük le róla). Olvasszunk fel közepes lángon 2 evőkanál vajat és olívaolajat egy serpenyőben. Helyezzük rá a húst (fokozatosan, darabonként is lehet), és süssük kb. 3 percig mindkét oldalát (attól függően, hogy milyen vastagok). A kész borjút szedjük tányérra, és tegyük félre.
Öntsünk bort ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a mennyisége a felére redukálódik (kb. 3 perc). Adjuk hozzá a marhahúsalaplét, a citromszeleteket, majd forraljuk fel. Főzzük ismét addig, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken (kb. 8 perc). Tegyük bele a maradék vajat, a citromlevet, a kapribogyót és a petrezselyemzöldet. Keverjük össze, végül adjuk hozzá a maradék sót és őrölt borsot is.
Helyezzük vissza a borjúhúst a serpenyőbe, hagyjuk átmelegedni, majd tálaljuk.
TIPP: Tesco Finest Egri Bikavér, 750ml
Az Egri Borvidék legnaposabb dűlőin termett borok házasításával készült. A 8 hónapos hordós érlelésnek köszönhetően alakult ki a harmonikus savszerkezete és fűszeres illata. Fogyasztása 16- 18 °C-on ajánlott, marha- és vadhúsból készült ételekhez, az sem baj, ha az étel kifejezetten fűszeres!