Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
80 dkg paradicsom
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 fej vöröshagyma
8 darab csirkecomb
3 dl száraz fehérbor
1 csipet babérlevél
20 dkg bacon szalonna

Leírás

A csirkecombokat megmossuk, sóval bedörzsöljük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük, 180 °C-ra. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a vöröshagyma felével, rátesszük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék vöröshagymával és a paradicsommal. Meghintjük őrölt borssal, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal, végül a borral. Lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. egy óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, sütőedénybe helyezzük. A tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben, további 15-20 percig pirítjuk-sütjük. A hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt, kis lábasba öntjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a finomra vágott bazsalikomot, majd erős tűzön, fedő nélkül, mártás sűrűségűre forraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, és bevonjuk vele a húst. Legfinomabb széles metélttel, de burgonyapüré, vagy krokett is jól illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4