Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A csirkecombokat megmossuk, sóval bedörzsöljük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük, 180 °C-ra. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a vöröshagyma felével, rátesszük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék vöröshagymával és a paradicsommal. Meghintjük őrölt borssal, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal, végül a borral. Lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. egy óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, sütőedénybe helyezzük. A tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben, további 15-20 percig pirítjuk-sütjük. A hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt, kis lábasba öntjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a finomra vágott bazsalikomot, majd erős tűzön, fedő nélkül, mártás sűrűségűre forraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, és bevonjuk vele a húst. Legfinomabb széles metélttel, de burgonyapüré, vagy krokett is jól illik hozzá.