Receptek Levesek Paradicsom leves 2

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
2 kanál kristálycukor
4 darab paradicsom
4 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 darab zellergumó

Leírás

Az olívaolajat felmelegítjük és rászórjuk a lisztet. Hozzákeverjük a paradicsompürét és összepirítjuk. Felengedjük 1 liter, forrásban lévő vízzel. Belerakjuk a kockára vágott, magjától megfosztott paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, beledobjuk a zellerzöldet. Aki édesen szereti, cukorral ízesítse. Nincs más, mint alaposan kiforralni, turmix-al kicsit egyneműsíteni, vagy szitán átszűrni a levest. Ez kb. 10 perc és már lehet is tálalni. Tálaláskor betűtésztával, reszelt sajttal, vagy rizzsel kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása