Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
20 dkg finomliszt
5 dl tej
5 dkg vaj
2 kanál étolaj
3 darab alma
1 kanál porcukor
2 kanál kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj

Leírás

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén beleforgatjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük, kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt, kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával, a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon, mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből, 9 db vastag palacsinta lett.) Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt, feltekerni nem igazán lehet.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4